Kaş Ekimi Uygulaması Hakkında Merak Edilenler

kaş ekimi

Kaş ekimi günümüzde oldukça popüler olan bir medikal estetik uygulamadır. Kalıcı ve doğal görünümlü olması uygulamanın sıklıkla tercih edilmesini sağlamaktadır. Bu yazımızda Türkiye’de kaş ekimi alanında öne çıkan Op.Dr. Atilla Kaya’dan aldığımız bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Uygulamadan bahsetmeden kısaca kaş dökülmesi nedenleri de ele alınacaktır.

Kaş Dökülmesi Neden Olur?

Kaş ve kirpiklerin dökülmesi tıbbi olarak madarozis olarak bilinmektedir. Kaş dökülmesinin birçok farklı sebebi olabilmektedir. Bunlardan bazıları kaşların tamamının dökülmesine neden olurken bazıları ise kaşların kısmi olarak dökülmesine ya da seyrelmesine neden olmaktadır.

En sık görülen kaş dökülmesi nedenleri şunlardır;

  • Yanlış kaş alımı işlemleri
  • Kaş kontur, kaş dövmesi gibi kaş köklerine zarar veren uygulamalar
  • Mikroblading uygulaması
  • Kaş Kıran (alopesi areatası)
  • Kaş Küsmesi
  • Seboreik Dermatit, egzama, sedef hastalığı gibi cilt hastalıkları
  • Bazı otoimmun hastalıklar (Alopesi areata, Lupus, Skloredarma, Sarkoidoz)

Kaş ve kirpiklerin yapısı saç kıllarından farklıdır. Bu nedenle kaş ve kirpiklerin yaşam döngüsü de saçlardan farklıdır.

Saçın yaşam döngüsü üç aşamadan oluşur. Bu üç aşamayı tamamlayan saç ise kalıcı olarak dökülür. Aynı durum kaşlar için geçerlidir. [1]

Saçın yaşam evreleri

  • Anagen 2-8 yıl
  • Katagen  2 hafta
  • Telojen 2 – 4 ay

Kaşın Yaşam Döngüsü

  • Anagen 2-3 ay
  • Katagen 2-3 hafta
  • Telojen 2-3 ay

Görüldüğü üzer kirpiklerin saç kıllarına oranla çok daha kısa bir yaşam döngüsü bulunmaktadır.

Kaş ve kirpiklerin dökülmesi bir hastalığın habercisi olabilir. Hastalık dışında kaş ve kirpikler gözlerin koruyucusu olarak vücudumuzda bulunmasıdır. Kaşların tamamen dökülmesi durumunda bu gözleri de olumsuz etkileyecektir.

Ancak buna ek olarak pek çok hastada kaşların ve kirpiklerin dökülmesi olumsuz psikoloji durumlara neden olmaktadır. Kaş kaybı yaşayan bir çok bireyden kaygı yaşadıklarına dair geri dönüşler alınmıştır.

Kaş ve kirpiklerin göz önünde olması ve yokluğunun dikkat çekici olması kaş ekimine olan talebin fazla olmasına neden olmaktadır.

Kaş Ekimi Nedir?

Kaş ekimi  kişinin vücudunun uygun bölgelerinden (ense, sakalın gereksiz kısımlar, saç) alınan kıl köklerinin kaşın istenilen alanına nakil edilmesidir. İşleme ekim yerine kaş nakli de denilmesi uygun olacaktır.

Kaş ekiminde kaşa kontur, dövme gibi yapay müdahaleler yapılmaz. Kişinin kendi vücudundan alınan kıllar nakledilir. Bu sayede hiçbir yan etkisi yoktur. Tamamen doğaldır. Ve kalıcıdır.

Kimler Kaş Ekimi Yaptırabilir?

Yanlış ve çok kaş alımına bağlı olarak kaşları seyrekleşenler,

Kaş kontur sonrası kaşları dökülenler,

Mikroblading sonrası kaşları dökülenler,

Saçkıran tedavisinden sonra kaşları çıkmayanlar,

Kaşlarının şeklini değiştirmek isteyenler,

Kaşlarını sıklaştırmak isteyenler,

Kaşlarında yara ve yanık izi olanlar,

Doğuştan seyrek kaşlı olanlar,

Kaşlarının şeklinden memnun olmayan tüm kadın ve erkekler kaş ekimi yaptırabilirler.

Kaş ekimi Nasıl Yapılır? [2]

İşlem çok küçük bir alanda yapılmasına karşın saç ekiminden oldukça meşakkatli, dikkat, özen ve bilgi gerektiren bir uygulamadır. Kaşların doğal görünümlü olması için mutlaka uygun açı ve yoğunlukta ekilmesi gerekir.

İşlem öncesinde ilk olarak hastadan kıl köklerinin alınacağı alan tespit edilir. Daha sonra hastanın hiç ağrı hissetmemesi için lokal uyuşturma yapılır. Daha sonra kıl kökleri tek tek alınır. Köklerin elle tek tek alınması çok önemlidir.

Kökler makine ile çoklu alınırsa ekim doğallıktan uzaklaşır. Ayrıca kıl kökü kayıpları yaşanabilir.

Alınan kökler iğne yardımı ile kaş bölgesine ekilir. Ekim yaparken her kıl kökünün mutlaka kendine özel doğru açı ile tek tek ekilmesi gerekir.

Kıl kökleri uygun açı ve yoğunlukta ekilmezse maalesef ki doğal bir görünüm elde edilemez.

Köklerin uygun ekilmesine ek olarak ekimin çok ince uçlu iğnelerle yapılması da oldukça önemlidir.

İğne ile kaş ekimini geliştiren hekim OP. DR. ATİLLA KAYA’dır.

İğne ile ekim sayesinde ciltte büyük delikler açılmadan ekim yapılabilmektedir. Ayrıca iğne ile ekim sayesinde her kıl kökü bulunduğu yere uygun açı ile ekilebilmektedir.

Saç ekimi, sakal ekimi, kaş ekimi gibi uygulamaların tamamında doğal bir görünüm elde edilmesi için kıl köklerinin doğru açı ile ekilmesi vazgeçilmezdir.

Kaş Ekiminde Teknik Önemli Midir?

Doğal bir ekim için kullanılan yöntem çok önemlidir. Kaş ekinde mutlaka köklerin tek tek alındığı ve tek tek ekildiği FUE ekim tekniği kullanılmalıdır.

KAŞ EKİMİ YAPTIRANLARIN YORUMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlara ek olarak kaş ekimi nasıl yapılır merak ediyor ve izlemek istiyorsanız paylaşılan Youtube videosuna göz atabilirsiniz.

kaş ekimi

Ortalama Kaç Kök Ekim Yapılmalıdır?

Bu soruya direk olarak şu sayıda kök ekim yapılmalıdır cevabının verilmesi doğru değildir. Kaç kök ekim yapılacağı hastanın şikayetine ve beklentisine göre farklılık göstermektedir. Aynı şekilde kaş ekim ücretleri de hastaların şikayet ve beklentilerine göre farklılık göstermektedir.

Aklımızda bir sayı canlanması için şu örnek verilebilir. Kaşları oldukça seyrek olan birinin kaşlarının sıklaştırılması için ortalama 300-600 kök ekim yapılması uygundur.

Yara izi gibi küçük alanlara ekim yapılacağı zaman daha az sayıda kök ekilmesi yeterlidir.

Kaş Ekim İşlemi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

İğne ile yapılan ekim de jilet benzeri aletlerle kesi yapılmaz. Bu sayede ciltte kesik ya da delik oluşmaz. İğne ile ekim sonrasında iyileşme süreci oldukça hızlıdır. Ve kökler için delik açılmadığı için çok dikkat çekici değildir.

Uygulama sonrasında ilk yıkama 48-  72 saat sonra yapılmalıdır. 48 saat sonra denize havuza girilebilir.

Oluşan kan pıhtılarını temizlemeye çalışmadan köpükle ve yavaş hareketlerle yıkama yapılmalıdır.

Kan pıhtılarının temizlenmeye çalışılması kaş köklerine zarar verebilmektedir.

Ekim sonrasında oluşan küçük kabuklanmalar ise 10-13 gün içerisinde tamamen geçmektedir.

Ortalama olarak kaşların kalıcı şeklini alması ise bir yıl kadar sürmektedir.

Kaş ekimi sonrasındaki süreç hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Kaş Ekimi Doğal Görünür Mü?

İğne ile yapılan ve kıl köklerinin doğru açılarla ekildiği uygulamalar sonrasında doğaldan farksız bir görünüm elde edilir. Doğal bir görünüm elde edilmesi için ekimin tecrübeli bir hekim tarafından yapılması çok önemlidir. Aksi halde istenmeyen sonuçlarla karşılaşılabilir.

Kaş Ekimi Fiyatları Nedir? Kaş Ekimi Yaptırmak Ne Kadar?

Ücret kaç kök ekim yapılacağına bağlıdır. Bu nedenle standart bir fiyat verilmesi doğru değildir. Doğru bir ücretlendirme için hastanın muayene edilmesi, beklentisinin tespit edilmesi gerekmektedir.

Bu sayede kaç kök ekim yapılacağı belirlenerek kaş ekim ücreti hesaplanabilir.

Yara ve Yanık İzine Kaş Ekimi Yapılır Mı?[3]

Evet yapılabilir. Op.Dr. Atilla Kaya yara ve yanık izlerinin üzerine pek çok ekim yapmıştır. Yapılan ekimler sayesinde hem yara izi kapatılmış hem de kaşlar doldurulmuş olmaktadır.

Kaş çıkmaması ya da kaşlarda yaralanmaya bağlı olarak ortaya çıkan dökülmeleri için en doğal, kalıcı ve estetik uygulama ekimdir.

Kalıcı Makyaj Üzerine Ekim Yapılabilir Mi?

Evet, kalıcı makyaj üzerine ekim yapılabilir. Kalıcı makyajın solmuş görüntüsü ekim ile kapatılabilir.

İstanbul Kaş Ekimi

İstanbul’da ekim uygulaması İDEA ESTETİK merkezinde alanında tecrübeli hekimler tarafından gerçekleştirilmektedir. İstanbul Kaş Ekim uygulaması Bakırköy şubesinde gerçekleştirilmektedir.

İstanbul’da en iyi kaş ekimi yapan doktor önerisine ihtiyacınız varsa Op. Dr. Atilla Kaya ile iletişime geçebilirsiniz.

Erkekler Kaş Ekimi Yaptırabilir Mi?

Evet. Erkekler ve kadınlar yani kaşlarından memnun olmayan herkes ekim yaptırabilir. Ayrıca erkekler ek olarak sakal ekimi, bıyık ekimi de yaptırabilirler.

Ekim Sonrasında Kaşlar Aldırılabilir Mi?

Evet. Ancak ekimden hemen sonra kaş alma işlemi yapılırsa kaş kökü ile bilikte çıkar ve kaş kalıcı olarak alınmış olur.

Kötü Ekim Örnekleri

Kaş ekimi doğru şekilde yapılmazsa istenmeyen sonuçlarla karşılaşılabilir. Verilen linkten başarısız kaş ekimi örneklerini inceleyebilirsiniz.

Kaş Ekimi Önce Sonrası Görselleri

yara izine kaş ekimi
kaş dökülmesi sonrasında kaş ekimi
kalıcı makyaj üzerine kaş ekimi

Ameliyatsız estetik ve bakım uygulamalarımız hakkında detaylı bilgi almak için www.ideaestetik.com sitemizi inceleyebilirsiniz.


Kaynaklar

[1] Nguyen, B., Hu, J. K., & Tosti, A. (2023). Eyebrow and eyelash alopecia: a clinical review. American Journal of Clinical Dermatology24(1), 55-67.

[2] Gupta, J., Kumar, A., Chouhan, K., Ariganesh, C., & Nandal, V. (2017). The science and art of eyebrow transplantation by follicular unit extraction. Journal of Cutaneous and Aesthetic Surgery10(2), 66.

[3] Klingbeil, K. D., & Fertig, R. (2018). Eyebrow and eyelash hair transplantation: a systematic review. The Journal of clinical and aesthetic dermatology11(6), 21.