Türkiye’nin İlk Sakal Ekimi Uzmanından Profesyonel Uygulama

Sakal - Bıyık Ekimi

Sakal ve bıyık, erkekler için estetik açıdan önemlidir. Sakal ve bıyık bölgesinde seyreklik veya hiç kıl çıkmaması erkekler için ciddi kaygılara neden olabilir. Sadece seyreklik durumlarında değil, aynı zamanda sakal ve bıyık bölgesinde oluşmuş ve kıl çıkmayan yara veya yanık izlerinin düzeltilmesi için de ekim uygulaması tercih edilmektedir.

Sakal ekimi, sakal bölgesinde seyreklik veya eksiklik yaşayan kişilere daha yoğun ve şekilli bir sakal görünümü kazandırmak amacıyla yapılan bir estetik cerrahi veya tıbbi işlemdir. Ggenellikle kişinin yüz yapısını dengelemek, estetik görünümünü geliştirmek veya sakalın tamamlanmasını sağlamak için tercih edilir.

*Sakal ekimine ek olarak en çok tercih edilen ekimlerden birisi de kaş ekimi uygulamasıdır. Kaş ekimi ile ilgili yazımıza göz atmak için tıklayınız.

Sakal Ekimi Nedir?

Sakal ekimi

Saç ekimi yöntemlerine benzer bir şekilde gerçekleştirilir. İşlem sırasında donör bölge olarak adlandırılan bir bölgeden saç folikülleri (genellikle ense veya yanlardan alınır) alınır ve ardından bu saç folikülleri sakal bölgesine ekilir. Saç folikülleri tek tek veya küçük gruplar halinde ekilir ve kişinin sakal şeklini ve yoğunluğunu iyileştirmek için uygun bir şekilde yerleştirilir.

Sakal ekimi işlemi aşağıdaki yöntemlerle gerçekleştirilebilir:

  1. FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu): Bu yöntemde, saç folikülleri mikrocerrahi aletlerle tek tek alınır ve sakal bölgesine ekilir. Bu yöntem minimal izlerle ve hızlı iyileşme ile karakterizedir.

Lokal anestezi altında yapılır ve işlem sırasında hasta rahattır. İyileşme süreci genellikle hızlıdır, ancak işlem sonrası özel bakım gerekebilir. Sonuçlar, ekim yapılan bireyin genetik yapısına ve doktorun uyguladığı tekniğe bağlı olarak değişebilir.

Sakal ekimi, kişinin istediği sakal görünümünü elde etmesine yardımcı olabilir, ancak bu tür işlemler özenle planlanmalı ve uzman bir cerrah veya doktor tarafından gerçekleştirilmelidir. İşlem öncesi ve sonrası detaylı bir danışma yapmak önemlidir ve kişinin beklentileri ile sonuçlar uyumlu olmalıdır.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Kıl kökleri, mümkünse sakalın gereksiz ve istenmeyen bölgelerinden (örneğin boyun ve elmacık kemiklerinin olduğu alan) alınmalıdır. Bu sayede alınan kıl kökleri, sakalın diğer bölgelerinde bulunan kıl kökleriyle uyumlu olacak ve doğal bir görünüm elde edilecektir. Eğer sakalın istenmeyen bölgelerinde kıl kökü yoksa, ense bölgesinden alım yapılmalıdır. Ense bölgesindeki kıllar, sakala göre biraz daha yumuşak olsa da sakalın gereksiz bölgelerinden sonra ekim için en uygun kıl kökleridir.

Kıl kökleri alınırken ve ekilirken 0,6-0,7 mm uçlu iğneler kullanılmalıdır. Bu ince iğneler, alınan ve ekilen yerlerde iz oluşumunu engeller. 0,6-0,7 mm iğne ucu, kıl kökünden biraz daha kalındır, bu da minimal hasara neden olur. Ekim yapmadan önce iyi bir araştırma yapılmalı ve ince uçlarla ekim yapan bir doktor tercih edilmelidir.

Alınan kıl kökleri en kısa sürede ekilmelidir, aksi takdirde fazla bekletilen kıl kökleri ölebilir. Bu nedenle ekim yapılacak kökler parça parça alınıp ekilmelidir. Örneğin, 1000 kök ekim yapılacaksa, bunların tamamı aynı anda alınırsa ekim işlemine geçilene kadar bu köklerin bir kısmı oksijensiz kalabilir ve ölebilir. Bu durumu önlemek için 100-200 kök alınıp ekildikten sonra kalan kökler alınarak ekim işlemine devam edilmelidir.

Ekim yapılırken kesinlikle kanal açılmamalıdır, aksi takdirde kanal açılarak ekim yapılırsa ekim sonrasında rahatsız edici bir iz kalabilir. Kökler elle teker teker alınmalı ve aynı şekilde elle ve teker teker ekilmelidir.

Sakal ekiminde doğal görünüm için kıl köklerinin uygun açıda ekilmesi önemlidir. Kökler, yaklaşık 30-35 derecelik bir açıda ve çevresindeki kıl kökleri ile uyumlu bir şekilde ekilmelidir.

Ekim işlemi hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Sakal Ekimi Kimler İçin Uygundur?

Sakal ekimi, erkeklere yönelik bir medikal estetik uygulamasıdır. Sakalı veya bıyığı eksik olanlar, seyrek sakal ve bıyık sorunu yaşayanlar, yara veya yanık izleri nedeniyle sorun yaşayanlar, sakal ve bıyık şeklini değiştirmek veya sıklaştırmak isteyenler, saçkıran gibi ilaçla tedavi edilemeyen saç kaybı sorunu yaşayanlar için bir çözüm sunabilir.

Özellikle sakal ve bıyık çıkmayan bireyler için ekim uygulaması tercih edilmektedir. Normalde sakal ve bıyık çıkmaya 14-15 yaşlarında başlar ve genellikle 21 yaş civarına kadar devam eder. Eğer bu yaşa kadar çıkmamışsa, daha sonrasında da çıkmayacağı düşünülür. Bu tür durumlarda sakal ekimi, doğal ve kalıcı bir çözüm olabilir ve doğru bir şekilde yapıldığında sonuçlar oldukça doğal görünebilir.

Yara, Yanık ve Ameliyat izinin kapatılması içinde ekim sıklıkla tercih edilmektedir. Bu tür izlerde kıl kökleri genellikle hasar gördüğü için, bu alanlarda kıl çıkması zorlaşabilir veya hiç çıkmayabilir. Bu durum estetik açıdan istenmeyen bir görüntüye yol açabilir. Kıl kökü ekimi bu tür izlerin üzerine yapılabilir, böylece kalıcı ve doğal bir şekilde bu izler kapatılabilir ve daha estetik bir görünüm elde edilebilir.

yanık izine sakal ekimi

Sakal Kıran (Alopecia Universalis) durumunda ilaç tedavisi genellikle ilk tercih edilen yöntemdir ve birçok durumda başarılı sonuçlar elde edilebilir. Ancak ilaç tedavisi işe yaramıyorsa veya yetersiz kalıyorsa, sakal ekimi bu durumun çözümü için bir seçenek olabilir.

Sakal ekimi, sadece dökülme sorununu gidermek için değil, aynı zamanda sakalın tarzını değiştirmek veya sıklaştırmak isteyen kişiler için de tercih edilebilir bir seçenektir. Bu şekilde kişinin istediği sakal tarzını elde etmesi mümkün olabilir.

sakal sıklaştırma ekimii

Sakal ekimi uygulaması ile ilgili detaylı bilgi için >> https://www.sakalekimi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

REFERANSLAR

  1. Kutlubay, Z., Baglam, S., Engin, B., & Serdaroglu, S. (2014). Erkeklerde androgenetik alopesi/Male androgenetic alopecia. Türkderm: Türk Deri Hastalıkları ve Frengi Arşivi= Turkderm: Turkish Archives of Dermatology and Venereology48, 36.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir